top of page

​Stilte & Leegte, Wandelen & Zijn

Die Sahara; een bij uitstek ideale plek om de stilte èn de leegte te ervaren. Uitgestrekte vlaktes, zandduinen, rotsen…. met niets…. De overdag zinderende hitte, kamelen, bedoeïnen-gidsen, en zover het oog reikt ruimte, zand, lucht en leegte.

De nachten koud, onder een imposante sterrenhemel. Je lichaam op de aarde, slapend in een slaapzak kijkend naar de miljoenen sterren, verbonden met het universum, een met alles wat is. Je kan voelen hoe klein je bent, hoe onvoorstelbaar nietig, en wat een power het je geeft je te kunnen overgeven en toevertrouwen aan dat wat zoveel groter is dan jij. Geen afleiding meer… Vanuit deze stilte zal wat echt belangrijk voor je is, zich laten horen, onherroepelijk! Je zal leren los te laten wat je niet (meer) nodig hebt en in de ruimte die ontstaat zullen nieuwe wegen en antwoorden komen....

Dagprogramma

Grotendeels brengen we de dagen door in stilte.

We vertrekken vanuit een bedoeinenkamp met 1 gids, meerdere koks en kamelendrijvers en ruim voldoende kamelen. Die zullen onze bagage en voedsel vervoeren. We starten de dag met meditatie en lichte yoga-oefeningen. Na het ontbijt gaan we wandelen of zo je wil rijd je op een van de kamelen. In de middag lunchen we met elkaar en einde dag maken we kamp. We zullen een cirkel maken om te delen wat er leeft in ieder van ons. (Alleen) als daar aanleiding voor is, is er gelegenheid voor persoonlijk werk. Geen druk, maar ruimte voor jezelf. Verder zijn we vooral met wat zich in het hier en nu aandient. Het is de kunst om je over te geven aan wat ís, de stilte is slechts het middel dit te voelen. We doen wat op dat moment passend voelt.

‘s-Avonds slapen we onder de blote sterrenhemel in een slaapzak, of indien dat je voorkeur heeft in een (bedoeïnen)tent.

Praktisch

Voor wie: Voor iedereen met een relatief goede gezondheid en conditie. (Bij twijfel hieromtrent graag contact.) Ervaring is niet nodig, noch met de woestijn, noch met wandelen. Het is niet het doel er een fysieke uitdaging van te maken, al lopen we soms best behoorlijke afstanden ... Wel is het belangrijk dat je bereid bent je eigen thema’s te onderzoeken, nieuwsgierig bent naar jezelf bent en jouw gesprek met de stilte wil voeren. Er is voldoende (vegetarisch) eten en drinken aanwezig.

Aanmelding & Kosten

Het maximum aantal deelnemers is 14.

Kosten van de reis:

- particulier tarief: 975 euro

- Studenten tarief: 750 euro (bij voldoende inschrijving)

- zakelijk tarief: 1250 euro

Inclusief organisatie & begeleiding, 2 hotelovernachtingen (2 persoonskamers), 6 dagen woestijntocht all-inclusive, eten, kamelen, gidsen, reis per minivan retour, exclusief vliegen naar Fez, fooien, souvenirs etc.

Voor Marokko is geen visum nodig, en er geldt op dit moment een veilig reisadvies.

NB: sluit voor jezelf een goeie reis- en annuleringsverzekering af.

Je kiest bij ons voor een avontuurlijke reis en daarmee ook voor een zeker risico. De lokale (weers-)omstandigheden in de Sahara kunnen ons bijvoorbeeld dwingen het geplande reisschema aan te passen.

Als wij onze toevlucht moeten nemen tot alternatieve routes en/of overnachtingen, kan je ervan op aan dat wij ons uiterste best doen de kwaliteit van de reis zoveel mogelijk te handhaven.

Voor onze annuleringsvoorwaarden zie onder veelgestelde vragen

Contact en meer info

Wil je meer informatie en/of heb je antwoorden nodig om tot een beslissing te kunnen komen aarzel niet contact op te nemen met

Floor Klaassen 06-42918757

Sander van Hesteren 06-48548135

en/of mail naar info@contactwerk.nl

bottom of page