top of page

Over ons

Hoe werken wij?

ContactWerk organiseert dagen, weekenden, reizen, retraites, trainingen, workshops en individuele counselingsessies.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een open hart
nieuwsgierigheid en flexibiliteit, de drie basiskwaliteiten van Tri-Energetica.

 

Wij zijn als counsellors opgeleid door Rickie Moore en Henry Marshall, Amerikaans-Nederlandse psychologen (PhD) die Tri-Energetica (TE) ontwikkelden. En door het leven zelf. 

 

Met TE leer je handelen uit gewoonte los te laten, en dit te veranderen in handelen vanuit een vrije keuze. Dit gaat gepaard met een vergroting van je bewustzijn. Je leert met andere woorden mindful te leven. Dat geeft het gevoel de touwtjes weer in eigen hand te hebben. Meer weten over Tri-Energetica? Lees de blogpost van Sander.

 

We gebruiken beproefde technieken en werkwijzen uit uiteenlopende stromingen, maar de basis ligt in contact

 

Met Contact bedoelen we aanwezig blijven in het NU, voelend blijven bij wat er in het moment zich aandient. Een goed werkend medium hiertoe is ons lichaam en onze ademhaling. Wanneer we pijn ervaren stoppen we vaak met ademen. 

 

We zijn als mens voortdurend op zoek naar geluk. Pijn ervaren we daarbij als een obstakel. Wanneer we pijn vermijden, gaan we steeds minder diep en minder vrij ademhalen. De energie zet zich vast, en wordt een blokkade en een energielek. En daar kun je erg moe van worden. 

 

Door effectief te leren ademen kun je door je pijn heen, verder op je pad naar geluk. De wijsheid van ons eigen lichaam is verrijkend, als we maar durven luisteren. 

 

We zijn getraind op de volgende gebieden:

Tri-Energetica, Transactionele Analyse, mindfulness, gestalt, sjamanisme, systemisch werk, yoga, mantra zingen, Client Centered Therapy, emotioneel lichaamswerk, en meer.

 

Wanneer we naar verandering zoeken, proberen we vaak de omstandigheden te veranderen. De sleutel ligt echter niet buiten jezelf, maar binnenin. Verander de betekenis die je geeft, dan verandert de wereld waarin je leeft. Het geven van betekenis is een van de grondhoudingen uit het Sjamanisme. Sjamanisme levert oeroude technieken waarmee de wortel van psychische problematiek kan worden aangepakt.

 

Resultaten van Contact kunnen zijn:
  • meer voelen

  • ervaren van geluk

  • blijdschap en zin

  •  
  • rust en ontspanning

  • goed en diep slapen

  • productief zijn 

  • een open hart

  • gevoel van verbondenheid

bottom of page